Real Time News
for Human Resources Governance

Paaspauze

02/04/2021

Beste lezer, tot 18 april drukt HR Alert de pauzeknop in. Mocht er zeer belangrijk nieuws zijn, dan sturen we een nieuwsbrief uit om jou op de hoogte te brengen.

Mvg,

het team van HR Alert

Vind de beste media in enkele kliks

U bent als HR-manager vaak op zoek naar heel specifieke profielen?De MediaSpecs Database helpt u om de meest geschikte media te vinden en zo de juiste kandidaten te bereiken. Met meer dan 5.600 media, niche of breed, lokaal of regionaal, B2B of B2C hebt u keuze te over!Alle lezers van HR Alert krijgen van ons 25% korting op hun inschrijving op MediaSpecs.be!
Advertorial

Steunzones anderhalf jaar verlengd

Het gunstig statuut van "ontwrichte zone", beter gekend als steunzone, wordt met 18 maanden verlengd. Het gaat om 7 zones die ooit getroffen werden door een zwaar collectief ontslag. Samen vormen zij een groot deel van het grondgebied. De bedoeling is de investeringen in nieuwe arbeidsplaatsen, die door corona zo goed als stilgevallen waren, opnieuw aan te zwengelen. Per extra arbeidsplaats geniet de werkgever 2 jaar lang van een vrijstelling van 25% op de bedrijfsvoorheffing.

Vincent Van Peteghem prolonge de dix-huit mois la durée des zones d’aide flamandes et wallonnes existantes (Le Soir)

Ander nieuws van de dag

Coronavirus: maatregelen voor de zelfstandigen in 2021 (Group S)

Opleidingsproject verpleegkundige 2021-2022 (project 'Vorming 600') (socialsecurity.be): werknemers uit de federale gezondheidssectoren kunnen met behoud van loon een opleiding volgen tot bachelor in de verpleegkunde (A1) of gegradueerde verpleegkundige (A2)

Klim uit dal bij kmo’s in tweede kwartaal gestopt (SD Worx): lagere ontslagintentie, maar geen verdere stijging van de aanwervingsintentie

Wijziging tarief bedrijfsvoorheffing bezoldigingen niet-inwoners gelegenheidsarbeid in land- en tuinbouw (EasyPay Group): buitenlandse seizoenarbeiders zullen netto minder ontvangen

Virtual reality tegen stress op het werk (Jobat): bij een test met verpleegkundigen zag men het stressniveau dalen met bijna 40%

Nog even, en zorgsector crasht

01/04/2021

Cijfers van Partena Professional tonen hoe gespannen de werksituatie is geworden in de gezondheidszorg. Na een extreem zwaar 2020 worden nog steeds uitzonderlijk veel uren gewerkt, worden minder vakantiedagen opgenomen dan normaal en is één werknemer op 10 arbeidsongeschikt. "De veerkracht van gezondheidswerkers zal ook de komende maanden op de proef worden gesteld."

Barometer Partena Professional - Gezondheidszorg raakt oververhit: +8% gewerkte uren sinds het begin van het jaar (Partena Professional)

Wat het Zweedse babyverlof inhoudt

Er zijn details bekend over het ouderschapsverlof van 24 weken voor de 40.000 werknemers van auto-multinational Volvo. Vanaf vandaag 1 april geldt dit dus voor de 6000 werknemers van Volvo Cars in Gent, de grootste industriële werkgever in Vlaanderen. De wettelijke regeling zit erin vervat. Toch blijft de sprong groot. Voor vrouwen komen er 9 weken bij, voor mannen zelfs 21 en voor adoptieouders 17. De uitkering wordt aangevuld tot 80% van het loon. Volvo kan hier voordeel uit puren, denken experts.

Volvo brengt een stukje Zweden naar België: alle werknemers kunnen half jaar geboorteverlof opnemen (vrt nws)

24 weken betaald ouderschapsverlof voor alle Volvo Cars-werknemers (Volvo Cars Gent)

Ander nieuws van de dag

Naar aanleiding van de update van het ministerieel besluit COVID-19, verstrekt de federale regering meer details over het crisis-overbruggingsrecht (persbericht minister Clarinval): de minister slikt zijn belofte in: afspraakwinkels krijgen geen dubbel overbruggingsrecht maar het enkel recht, op voorwaarde dat hun omzetverlies tenminste 40% bedraagt

Lees ook: Welke winkels moeten op afspraak werken? (Securex)

Coronavirus: minnelijke afbetalingsplannen en afschaffing sanctie bij laattijdige betaling voorschotten verlengd voor het 1e en 2e kwartaal 2021 (Group S)

Fiscale rulings voortaan voor iedereen toegankelijk (Securex): de individuele publicatie van de "voorafgaande beslissingen" is voortaan verplicht, zodat het voor andere belastingplichtigen gemakkelijker wordt zich erop te beroepen

Een bonusplan voor volledige jaar 2021 moet ingediend zijn voor eind april (FOD Werk)

Na afstandswerken ook afstandsleren

Sinds de pandemie verschuiven budgetten voor opleiding van medewerkers en externen naar "blended learning" oplossingen. Klassikale sessies (eventueel via video) gaan samen met e-learning, waarbij de cursist op zelfgekozen tijdstippen op zijn scherm leermodules afwerkt. De Belgische start-up myskillcamp helpt bedrijven bij het zoeken of creëren van lessen, het uittekenen van leertrajecten per team of individu en het opzetten van een eigen leeracademie. Het platform omvat een dashboard waarmee hr of de opleidingsverantwoordelijke stuurt en opvolgt.

Myskillcamp (in het Engels en het Frans)

Alles wordt slimmer, ook chatbots

Plaats een heel slimme chatbot op jouw bedrijfswebsite en converteer vluchtige bezoekers in jobkandidaten. Dat is kort samengevat de belofte die AiRecruiter doet. De Belgische start-up gebruikt chatbots-op-steroïden om het eerste contact te verbeteren. Het gaat om artificiële intelligentie die de conversatie beter "begrijpt" dan de op beslissingsbomen gebaseerde chatbots van een eerdere generatie. Voor de bezoeker verloopt alles prettiger. Jijzelf houdt uiteindelijk de best geschikte mogelijke kandidaten over vooraleer je er verder tijd in steekt.

AiRecruiter

Computerellende uitbesteden kan met DaaS

31/03/2021

Haperende techniek ergert medewerkers mateloos. Dat is in deze coronatijd overvloedig gebleken. Behoor je tot die hr-verantwoordelijken die in een kleine organisatie alles en nog wat moeten oplossen? Dan zal je blij zijn te vernemen dat DaaS bestaat. Device-as-a-Service is een zakenmodel waarbij een externe partner, bijvoorbeeld de leverancier van computers en andere toestellen, in ruil voor een maandelijks bedrag allerlei vervelende taken op zich neemt. Denk onder meer aan aan het oplossen van de problemen van jouw eindgebruikers.

Device as a Service (NEG)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.