Real Time News
for Human Resources Governance

Pandemie bepaalt hoe HR naar talent moet kijken

De pandemie dwingt veel bedrijven tot aanpassingen van hun businessmodel. Het juiste talent aanbrengen om die aanpassingen mogelijk te maken is in die organisaties vandaag de hoofdtaak van HR, vindt SD Worx. Vier aandachtspunten in die inspanning: tijdelijke werkkrachten, hiaten in vaardigheden en kennis, opvolging en vergoeding.

Wat met je talent na COVID-19? (SD Worx)

Medewerker komt zelf aan het roer van prestatiemanagement

Een sterke focus op de toekomstige ontwikkeling en prestaties van de werknemer, eerder dan op de behaalde resultaten, kenmerkt de manier waarop pionierende bedrijven aan prestatiemanagement doen. Tot die conclusie komen onderzoekers in Nederland. De drijfveer voor de werknemers is verschoven van financiële beloning naar persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast verschuift de verantwoordelijkheid van de leidinggevende naar de werknemer. Die komt zelf aan het roer te staan en krijgt van zijn leidinggevende de kans om het prestatiemanagement-proces zelf bottom-up vorm te geven.

Prestatiemanagement 2.0: van resultaatgericht naar mensgedreven (Tijdschrift voor HRM)

Volledige studie (pdf, 21 blz.)

Gratis en handige simulatietools voor HR managers

Het loonpakket van een nieuwe werknemer samenstellen en uw loonkost berekenen? Het voordeel alle aard van een bedrijfswagen berekenen? Berekenen hoeveel bruto een werknemer moet inleveren om een fiets te leasen? Of bereken hoeveel loon een werknemer moet inruilen voor een extra dag verlof?
Advertorial

Taal en digitaal zijn in Brussel de sleutels tot jobs

Als je competenties wil ontwikkelen, moet je weten van welk punt je vertrekt. Daarom heeft het Brussels gewest beslist dat tewerkstellingsagentschap Actiris eenvormige testmodules zal inzetten om alle werkzoekenden te evalueren vooraleer zij een opleiding mogen volgen. Het accent ligt op het meten van twee onmisbare vaardigheden: taal en digitaal.

Bruxelles veut cerner les compétences numériques et linguistiques de ses demandeurs d’emplois (L'Echo)

Omgaan met millenials vraagt "converserende intelligentie"

Twintigers en jonge dertigers verwachten constante positieve feedback en erkenning, plus een aanbod aan mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling als een poort naar loopbaangroei. Omgaan met deze millenials vraagt een andere aanpak, zo betoogt een Britse HR-opiniemaker. Net zoals ooit het belang van emotionele intelligentie is doorgedrongen, is nu het moment aangebroken voor "converserende intelligentie". Voor de groei van de organisatie is dit essentieel. Daarom zijn het de medewerkers die instaan voor opleiding en ontwikkeling die de leiding moeten nemen in deze nieuwe vorm van "employee relations".
 
Why employee relations now need to be led by L&D (Strategic HR Review, pdf, 2 blz.)

Mentaal welzijn neemt nieuwe duik

11/05/2021

Het mentaal welbevinden van de werknemers in de EU bereikte in april het laagste peil ooit sinds het uitbreken van de covid-crisis. Dat blijkt uit de jongste Eurofound-peiling. Nog meer resultaten: steeds meer laagverdieners kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen, veel burgers verliezen un vertrouwen in de corona-maatregelen en in de instellingen, en ruim een kwart van de EU-bevolking heeft twijfels over de vaccins.

Mental health, trust in decline across the EU and inequalities rise as pandemic... (Eurofound)

Ondanks Covid wil Belg graag expat worden

Wereldwijd willen mensen sinds de pandemie toch maar liefst in hun thuisland werken. In België, evenwel, is die trend omgekeerd. Het liefst willen Belgische werknemers naar Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De top-5 van landen waarvan de inwoners graag in België komen werken is volledig Afrikaans: Kameroen, Congo, Benin, Tunesië en Senegal.

Belg wil vaker in buitenland werken (De Standaard)

Decoding Global Talent, Onsite and Virtual (Boston Consulting Group)

"Terugkeermomenten nodig voor welzijn en teamgeest"

In een gezamenlijke verklaring vragen de sociale partners dat de werkgevers vaker terugkeermomenten voor hun telewerkers mogen organiseren om het psychosociaal welzijn en de teamgeest te bevorderen. Telewerkers zouden wel vrij moeten zijn om deel te nemen of weg te blijven.

Gemeenschappelijke verklaring van de sociale partners... (Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk en Nationale Arbeidsraad, pdf,  inzake terugkeermomenten van telewerkers naar de werkvloer blz.)

Coronapremie: de details zijn gekend

De federale regering stelt voor dat de bedrijven die het goed doen, aan hun personeel een niet verplichte coronapremie uitkeren voor een maximum van 500 euro netto. Niet in cash, maar in de vorm van een cheque die snel moet besteed worden in de winkels zodat de economie er van profiteert. Veel details over die denkpiste zijn gekend.

De coronapremie krijgt het jasje van een consumptiecheque (De Standaard)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.