Real Time News
for Human Resources Governance

Fietsvergoeding in hele privé-sector

De werknemers in de privé die naar hun werk fietsen, maar daarvoor nog geen vergoeding ontvangen, zullen die vanaf 1 mei 2023 wel krijgen. Ze kan tot 54 euro per week oplopen. De sociale partners hebben daarover cao nr. 164 afgesloten. Het gaat om een "aanvullende" collectieve arbeidsovereenkomst, dus bedoeld voor de sectoren of ondernemingen waar een fietsvergoeding nog niet werd ingevoerd. Bestaande cao's blijven geldig, ook als het bedrag lager is dan de 27 eurocent per afgelegde kilometer van cao nr. 164.

Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 164 (NAR, pdf, rechtstreekse download)

Lees ook:

Binnenkort een verplichte fietsvergoeding (Securex)

Parkeerplaats voor fietsen nu mogelijk met ecocheques (Group S)

Update jouw exclusiviteitsbedingen

De wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden geeft werknemers meer mogelijkheden om meer dan één job aan te nemen. Het gevolg is dat je er goed aan doet, bestaande exclusiviteitsbedingen onder de loep te leggen en nieuwe arbeidsovereenkomsten meteen af te stemmen op de nieuwe regels. Tom Messiaen en Daphne Segers van Monard Law leggen uit waarom en hoe. Pas zo nodig ook jouw arbeidsreglement aan.

Am I the only one? Nieuwe wetgeving stelt grenzen aan het exclusiviteitsbeding (Monard Law)

Ander nieuws van de dag

Loonkost per gewerkt uur steeg met 7,9% in 2022 (Securex)

Kortetermijnindicatoren arbeidsmarkt - maand of kwartaalbasis > Lonen en arbeidskost (FOD Werk): de lijst van alle loonstijgingen. Volgens de hier toegepaste methodologie bedroeg de gemiddelde arbeidskost per uur in Q4 van vorig jaar (dus voor de jongste lonensprong) 46,4 euro. In de EU-27 was dat 30,7 euro

The Dilemma in ESG (The Two Dragons, nieuwsbrief van David Ducheyne op LinkedIn)

Belgen en Fransen houden het minst hun werkuren bewust bij (SD Worx)

Retentie als talentstrategie (Cornerstone): vijf tips voor een succesvolle retentiestrategie

Vergaderen? 3 uren kwijt per week

Nieuw onderzoek door Tempo-Team en KU Leuven hoogleraar Anja Van den Broeck leert dat werknemers elke week 3 uren verliezen in nutteloze meetings. Eén op vijf kan tijdens hybride vergaderingen niet goed volgen. Meer dan de helft van de bedrijven geeft aan dat ze niet over alle nodige hybride vergadertechnologie beschikken. "Zorg voor een duidelijke agenda, nodig de juiste deelnemers uit en leg de volgende stappen vast."

Werknemers spenderen wekelijks drie uur van hun tijd aan nutteloze vergaderingen (Tempo-Team)

Maatregel tegen zwartwerk in bedrijvenschoonmaak

Binnenkort zal een elektronisch systeem vereist zijn om de aanwezigheid (aankomst, pauzes, vertrek) te registreren van alle werknemers die bezig zijn bedrijfsgebouwen te reinigen of er onderhoudswerken te verrichten. De nieuwe verplichting staat in de programmawet van 26 december 2023. Het is nu wachten op het koninklijk besluit.

Aanwezigheidsregistratie voor onderhouds- en schoonmaakactiviteiten (Liantis)

Het cijfer: 27

24/01/2023

Er bestaan véél soorten ontslagbescherming. Op de lijst van de "voornaamste" soorten die Securex opstelde, staan er niet minder dan 27. Details

Nieuw minimumloon vrijstelling BV ploegen- en nachtarbeid

Op lonen toegekend aan werknemers die op werven in ploegverband werken in onroerende staat uitvoeren, kan de werkgever genieten van een vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing. De voorwaarde in 2023 is dat hun uurloon tenminste 16,02 euro bedraagt.
 
Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing ploegenarbeid voor werken in onroerende staat op werven : minimumloon in 2023 (Group S)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.