Real Time News
for Human Resources Governance

Mentaal welzijn neemt nieuwe duik

11/05/2021

Het mentaal welbevinden van de werknemers in de EU bereikte in april het laagste peil ooit sinds het uitbreken van de covid-crisis. Dat blijkt uit de jongste Eurofound-peiling. Nog meer resultaten: steeds meer laagverdieners kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen, veel burgers verliezen un vertrouwen in de corona-maatregelen en in de instellingen, en ruim een kwart van de EU-bevolking heeft twijfels over de vaccins.

Mental health, trust in decline across the EU and inequalities rise as pandemic... (Eurofound)

Ondanks Covid wil Belg graag expat worden

Wereldwijd willen mensen sinds de pandemie toch maar liefst in hun thuisland werken. In België, evenwel, is die trend omgekeerd. Het liefst willen Belgische werknemers naar Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De top-5 van landen waarvan de inwoners graag in België komen werken is volledig Afrikaans: Kameroen, Congo, Benin, Tunesië en Senegal.

Belg wil vaker in buitenland werken (De Standaard)

Decoding Global Talent, Onsite and Virtual (Boston Consulting Group)

"Terugkeermomenten nodig voor welzijn en teamgeest"

In een gezamenlijke verklaring vragen de sociale partners dat de werkgevers vaker terugkeermomenten voor hun telewerkers mogen organiseren om het psychosociaal welzijn en de teamgeest te bevorderen. Telewerkers zouden wel vrij moeten zijn om deel te nemen of weg te blijven.

Gemeenschappelijke verklaring van de sociale partners... (Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk en Nationale Arbeidsraad, pdf,  inzake terugkeermomenten van telewerkers naar de werkvloer blz.)

Coronapremie: de details zijn gekend

De federale regering stelt voor dat de bedrijven die het goed doen, aan hun personeel een niet verplichte coronapremie uitkeren voor een maximum van 500 euro netto. Niet in cash, maar in de vorm van een cheque die snel moet besteed worden in de winkels zodat de economie er van profiteert. Veel details over die denkpiste zijn gekend.

De coronapremie krijgt het jasje van een consumptiecheque (De Standaard)

Baas onduidelijk? Hartslag omhoog

Als de werkgever de onuitgesproken verwachtingen van de werknemer niet vervult, verhoogt dat de hartslag, negatieve emoties en het risico van stress en burn-out. Dat blijkt uit onderzoek van psychologe Safaâ Achnak (VUB). Wederzijdse duidelijkheid scheppen beschermt het welzijn van de werknemer en de goede werking van het bedrijf. “Vroege interventie is cruciaal."

Communicatie werknemer/werkgever als oorzaak van burn-out (VUB, persbericht)

Tumult rond aanvullend pensioen

2,8 miljoen miljoen begunstigden van een aanvullend pensioen ("tweede pijler") ontvangen een habbekrats, terwijl voor de top 1% de kassa luid klinkt. Die toestand wil de fiscus corrigeren door een nieuwe interpretatie te geven aan de fameuze 80%-regel. Voor heel wat werkgevers, werknemers, zelfstandigen en carrièreswitchers kunnen de gevolgen verregaand zijn. Analyse door De Tijd.

Hoe hoog mag uw aanvullend pensioen nog zijn? (De Tijd / Netto)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.