Real Time News
for Human Resources Governance

Het cijfer: 27

Wanneer een werknemer die onder het kliksysteem van het eenheidsstatuut valt, in 2022 wordt ontslagen, krijgt hij voor het tweede deel een opzeggingstermijn van 27 weken, dat is 3 weken extra. Details

Sectoren gaan in op vakbondseisen

In vele sectoren zijn loononderhandelingen volop aan de gang. Partena Professional publiceert de bijgewerkte lijst van de paritaire comités die al een (protocol-)akkoord hebben. Volgens de HR-dienstenleverancier wordt meestal ingegaan op de voornaamste vakbondseisen: invullen van de loonmarge van 0,4 % door een verhoging van de lonen, het toekennen van een coronapremie van 500 euro, het verlengen van het recht op tijdskrediet eindeloopbaan en SWT en het creëren van een kader voor telewerk.

Sectoronderhandelingen 2021-2022: wat gebeurt er in uw paritair comité (update) (Partena Professional)

8 corona-maatregelen niet verlengd

Sociaalrechtelijk loopt de zeer ongewone corona-periode stilaan naar haar einde. Niet minder dan 8 steunmaatregelen worden niet verlengd. Het sociaal secretariaat HDI heeft ze opgelijst. Het gaat onder meer om studentenarbeid, thuiswerkvergoedingen, vrijwillige overuren en werken tijdens tijdskrediet. Voor sommige andere steunmaatregelen staat nog niet vast of ze worden verlengd.

Corona: Diverse steunmaatregelen worden niet verlengd (HDI)

Ander nieuws van de dag

Tijdelijke werkloosheid corona 2021 wordt gelijkgesteld voor jaarlijkse vakantie (Partena Professional): ter compensatie zullen de werkgevers een vergoeding ontvangen

Een uitkering voor de zelfstandigen bij het overlijden van een gezinslid (NSZ): de ministerraad keurde een ontwerp van koninklijk besluit goed tot invoering van een rouwuitkering voor zelfstandigen, vergelijkbaar met die voor werknemers en ambtenaren

Op welke vakantie kan een schoolverlater aanspraak maken? (Orbiss)

Vanaf 1/11 coronapas in Wallonië

Het parlement van Wallonië heeft gisteren het decreet gestemd dat de coronapas verplicht maakt vanaf 1 november in een groot aantal situaties, maar niet op de werkvloer, in winkels en winkelcentra, en op het openbaar vervoer. Uitgezonderd op de werkvloer is het dragen van een mondmasker in het algemeen verplicht daar waar geen Covid Safe Ticket van toepassing is. Dat is allemaal net zoals in Brussel. In Vlaanderen geldt voorlopig geen coronapasplicht.

Application étendue du Covid Safe Ticket dès le 1er novembre (wallonie.be)

"Vaccin weigeren is loon verliezen"

De vakbonden voelen weinig voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19 voor het zorgpersoneel, het ABVV is ronduit tegen. De werkgevers zijn voorstander. De bal ligt dus weer in het kamp van de regering. Als die inenting verplicht wordt, moeten volgens de werkgevers aan een weigering gevolgen verbonden zijn, zoals de opschorting van de arbeidsovereenkomst zonder loon.

Advies 2246 over een vaccinatieplicht in de zorg (NAR, pdf, 5 blz.)

Het cijfer: 5376

Na januari volgde in september een nieuwe piek in het aantal aankondigingen van collectief ontslag. In totaal zijn daar sinds 1 januari 5376 werknemers bij betrokken. Details (pdf, 17 blz.)

Baas veroordeeld in #MeToo-proces

Het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw houdt momenteel Vlaanderen in de ban. Onder de radar bleef een gelijkaardige zaak. Die liep slecht af voor de werkgever. De arbeidsrechtbank in Hasselt bevond de man schuldig aan ongewenst seksueel gedrag op het werk en veroordeelde hem tot 17.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer. Kort na haar aanwerving had de zaakvoerder via Whatsapp een liefdesverklaring gestuurd naar een 20 jaar jongere dame. Die wees hem af. De werksfeer leed onder de situatie en de vrouw stuurde een mail naar de vertrouwenspersoon. Twee weken later stond zij op de keien. Lees de interessante analyse door advocate Annick Alders.
 
Liefdesverklaring op het werk. Grensoverschrijdend? (Cautius Advocaten)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.