Real Time News
for Human Resources Governance

Help, leer mij omgaan met AI

Om klanten te helpen, besteedt een kwart van de werknemers 8 uren per week aan het doorzoeken van bedrijfsdocumenten in allerlei bestandsformaten. Dat is nefast voor de productiviteit, en het versterkt de verloopintentie, want mensen willen zinvol werk. De oplossing? Leren omgaan met artificiële intelligentie.

Amidst the Great Resignation, 52% of employees believe AI skills will make their job easier... (Abby)

HR moet even vlot werken als Spotify

Wat technologische oplossingen betreft, geven HR-afdelingen gewoonlijk voorrang aan alles wat hun eigen werklast kan verminderen. Dat blijkt uit een meerlandenstudie van SD Worx. Geen slechte aanpak, want zo komt tijd vrij voor andere dan zuiver operationele taken. Maar nu (ook jouw!) medewerkers gewoon zijn geraakt aan het gemak van Spotify en Netflix, willen zij een werknemerservaring van gelijkaardig niveau. "Werknemers verwachten steeds meer van HR."

HR-digitalisering nog altijd meest gericht op hr-beheer (SD Worx)

Techwolf brengt alle vaardigheden in kaart

Weet jij, om maar wat te zeggen, of er in jouw bedrijf iemand is die Russisch spreekt, of iemand die verstand heeft van douaneformaliteiten? Als het antwoord neen is, dan riskeer je buitenshuis te zoeken wat intern al aanwezig is. Vaak bezit een organisatie behoorlijk wat data over wat medewerkers in hun mars hebben, maar zit die informatie erg verspreid. De Gentse start-up Techwolf gebruikt artificiële intelligentie om die verspreide data bijeen te brengen, zodat je een compleet overzicht bekomt van de competenties die in jouw bedrijf aanwezig zijn.

Techwolf

Waarom HR Tech projecten te vaak tegenvallen

16 miljard dollar. Zo veel zullen bedrijven dit jaar wereldwijd spenderen aan HR tech investeringen. Een record. Maar HR en tech, het blijft moeilijk. Veel projecten bereiken hun doel niet. Frequente oorzaken van die teleurstellingen? Een Amerikaanse specialist levert zijn analyse. HR is niet echt gemotiveerd. HR-mensen zijn onvoldoende vertrouwd met het managen van veranderingsprocessen, brengen projecten niet in kaart, zijn uitgeput wanneer een project eindelijk "live" gaat en blinken niet uit in projectbeheer.

7 Reasons Why HR Technology Investments Fall Short (shrm.org)

Waarom je sociale media in de vingers moet hebben

Mocht je niet overtuigd zijn van de impact van sociale media op de arbeidsmarkt - en dus van de noodzaak om de technologie die daarbij te pas komt in de vingers te hebben -, dan is hier een statistiek die tot nadenken stemt: één kandidaat op 4 vindt tegenwoordig werk via Google. LinkedIn scoort 18% en Facebook 17%. Die cijfers zijn wereldwijd en ze komen uit een interessant onderzoek van Randstad. In België is de impact van de techgiganten wat lager, maar de tendens is stijgend.

Sociale media vergroten impact op de arbeidsmarkt (Made.In)

Als je softwareleverancier plots wordt opgekocht

01/09/2021

Het zal je eerder vroeg dan laat overkomen dat een van jouw leveranciers van HR-software wordt opgekocht door een andere speler. Thomas Otter, een specialist in die kwesties, legt uit hoe je je daarop kan voorbereiden, hoe je moet reageren als het gebeurt en hoe je uit de situatie zelfs voordeel kunt halen, bijvoorbeeld door de voorwaarden van het lopende contract te herzien.

Prepare now for the HR tech M&A boom (Unleash, de site van een belangrijke HR Tech beurs)

Automatiseer de onkostennota's

Het manueel aanmaken van verplaatsings- en onkostennota’s, iedereen weet uit ervaring hoe irriterend en tijdrovend dat kan zijn. Daarmee begint de ellende pas. De briefjes moeten gecontroleerd worden, op elkaar afgestemd en uitbetaald. Wil jouw organisatie een analyse van deze uitgavenstroom, dan moeten de relevante gegevens worden bijeengebracht. En tot slot moet worden nagegaan of de gemaakte kosten in overeenstemming zijn met de zakelijke doelstellingen. Je raadt de oplossing: de hele workflow automatiseren.

3 redenen om het beheer van je reis- en onkosten te automatiseren (SD Worx)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.