Real Time News
for Human Resources Governance

Goed rekruteren in minder tijd

Uit vrees voor "bad hires" rekken werkgevers hun selectieproces soms erg lang. Wat danig op de zenuwen kan werken van de kandidaten. Zonder menselijke intuïtie helemaal weg te cijferen, past Skeeled daar een mouw aan door artificiële intelligentie in te zetten. Het programma is zelflerend en dat verhoogt de kwaliteit van de uitkomst. "Predictive hiring analytics" heet dit. De Belgisch-Luxemburgse app bestaat 5 jaar.

Skeeled

Lees ook: Sollicitatieproces in 2021 30 dagen korter dan vorig jaar (Robert Half): belangrijke trends in het rekruteringsproces

Een virtuele koffie-automaat voor telewerkers

Thuiswerk mag dan voordelen hebben, één ding missen jouw medewerkers gruwelijk: de babbels aan de koffie-automaat en in de wandelgangen. Studies wijzen uit dat daardoor ook de innovatiekracht van een bedrijf achteruit gaat. Maar voor àlles bestaat een app. Donut, overgewaaid uit de VS, vergemakkelijkt de contacten tussen teamleden via onder meer een groepschat. Per week worden twee willekeurige collega's aangemoedigd om elkaar beter te leren kennen. De gebruikers kunnen ook zelf allerlei activiteiten verzinnen. De Donut-blog levert inspiratie.

Donut

Digitaliseer jouw personeelsplanning

In deze corona-tijd groeit Shyfter als kool. De Brusselse start-up verkoopt voor 3 euro per maand en per gebruiker een oplossing die draait rond personeelsplanning. Achter een frisse interface draait software voor het beheren van onder meer uurroosters, arbeidscontracten, Dimona-aangiften, activiteitenrapporten en automatische planning en beschikbaarheden. Voor bijkomend gebruiksgemak zorgen koppelingen naar de grote sociale secretariaten en naar applicaties voor interne communicatie. Vanuit hun smartphone kunnen medewerkers hun prestaties registreren, documenten ondertekenen en rapporten inkijken.
 
Shyfter

Personeelskosten: niet meten is niet weten

In België heeft één werkgever op 5 geen zicht op zijn HR-uitgaven en op zijn loonkost. Europees gezien valt dat nog mee, zo blijkt uit een 8-landenstudie. 2 Belgische bedrijven op 5 vergeten het sociaal overleg mee te rekenen in de totale tewerkstellingskost. 1 op drie gaat niet na hoe efficiënt er gewerkt wordt en eveneens 1 op 3 doet geen onderzoek naar de tevredenheid van de werknemers, een parameter die nochtans een goede voorspeller is van de bedrijfsprestaties.

Slechts een op vijf Belgische bedrijven heeft een beperkt zicht op... (SD Worx)

Na afstandswerken ook afstandsleren

Sinds de pandemie verschuiven budgetten voor opleiding van medewerkers en externen naar "blended learning" oplossingen. Klassikale sessies (eventueel via video) gaan samen met e-learning, waarbij de cursist op zelfgekozen tijdstippen op zijn scherm leermodules afwerkt. De Belgische start-up myskillcamp helpt bedrijven bij het zoeken of creëren van lessen, het uittekenen van leertrajecten per team of individu en het opzetten van een eigen leeracademie. Het platform omvat een dashboard waarmee hr of de opleidingsverantwoordelijke stuurt en opvolgt.

Myskillcamp (in het Engels en het Frans)

Alles wordt slimmer, ook chatbots

Plaats een heel slimme chatbot op jouw bedrijfswebsite en converteer vluchtige bezoekers in jobkandidaten. Dat is kort samengevat de belofte die AiRecruiter doet. De Belgische start-up gebruikt chatbots-op-steroïden om het eerste contact te verbeteren. Het gaat om artificiële intelligentie die de conversatie beter "begrijpt" dan de op beslissingsbomen gebaseerde chatbots van een eerdere generatie. Voor de bezoeker verloopt alles prettiger. Jijzelf houdt uiteindelijk de best geschikte mogelijke kandidaten over vooraleer je er verder tijd in steekt.

AiRecruiter

Computerellende uitbesteden kan met DaaS

31/03/2021

Haperende techniek ergert medewerkers mateloos. Dat is in deze coronatijd overvloedig gebleken. Behoor je tot die hr-verantwoordelijken die in een kleine organisatie alles en nog wat moeten oplossen? Dan zal je blij zijn te vernemen dat DaaS bestaat. Device-as-a-Service is een zakenmodel waarbij een externe partner, bijvoorbeeld de leverancier van computers en andere toestellen, in ruil voor een maandelijks bedrag allerlei vervelende taken op zich neemt. Denk onder meer aan aan het oplossen van de problemen van jouw eindgebruikers.

Device as a Service (NEG)

Kwart solliciteert mobiel

Verkorte sollicitatieprocessen en sollicitaties vanop afstand via video worden de norm, zo stelt rekruteringsspecialist Robert Half vast. En elk jaar stijgt het percentage van de sollicitaties die verzonden worden met de smartphone. Twee jaar geleden was dat bij Robert Half 22%, vorig jaar ging het al om 26%. Sollicitaties versturen gebeurt meestal tijdens de werkuren (zeker in deze thuiswerktijd) en het moet dus snel gaan. "Kandidaten willen met enkele eenvoudige clicks snel hun cv kunnen versturen. Het is dan ook essentieel om als werkgever te investeren in een vlotte mobiele online beleving."

Maandag blijft populairste dag om te solliciteren (Robert Half)

Interne communicatie via smartphone

HR tech hoeft niet altijd via het IT-departement te lopen, daar zijn intussen talloze voorbeelden van. Eén van die voorbeelden is het platform voor interne communicatie, ontwikkeld door het Antwerpse bedrijf Spencer. (Helaas, en dat gebeurt steeds vaker, communiceren zij zelf enkel in het Engels.)
Jouw medewerkers installeren de app op hun smartphone en je kan beginnen. Artificiële intelligentie zorgt dat de juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Uit de reacties en de reporting leer je waar je kan bijsturen.

Spencer

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.