Real Time News
for Human Resources Governance

HR moet mee beslissen over digitale transformatie

HR mag niet aan de zijlijn staan wanneer het gaat over de digitale transformatie van de onderneming. Dat betoogt een experte van de Université de Liège. Bij veranderingsprocessen speelt de menselijke factor een grote rol. De human resources afdeling zal bijvoorbeeld beter weten dan de informatici en externe consultants waar voor het personeel de knelpunten liggen. De hr-afdelingen moeten ook zelf werken aan hun "digitale alfabetisering".

Digitale transformatie: waarom de betrokkenheid van HR essentieel is (Partena Professional)

Lees ook: Hr-data kunnen voorspellen wie een burn-out krijgt (Partena Professional)

Help, leer mij omgaan met AI

Om klanten te helpen, besteedt een kwart van de werknemers 8 uren per week aan het doorzoeken van bedrijfsdocumenten in allerlei bestandsformaten. Dat is nefast voor de productiviteit, en het versterkt de verloopintentie, want mensen willen zinvol werk. De oplossing? Leren omgaan met artificiële intelligentie.

Amidst the Great Resignation, 52% of employees believe AI skills will make their job easier... (Abby)

HR moet even vlot werken als Spotify

Wat technologische oplossingen betreft, geven HR-afdelingen gewoonlijk voorrang aan alles wat hun eigen werklast kan verminderen. Dat blijkt uit een meerlandenstudie van SD Worx. Geen slechte aanpak, want zo komt tijd vrij voor andere dan zuiver operationele taken. Maar nu (ook jouw!) medewerkers gewoon zijn geraakt aan het gemak van Spotify en Netflix, willen zij een werknemerservaring van gelijkaardig niveau. "Werknemers verwachten steeds meer van HR."

HR-digitalisering nog altijd meest gericht op hr-beheer (SD Worx)

Techwolf brengt alle vaardigheden in kaart

Weet jij, om maar wat te zeggen, of er in jouw bedrijf iemand is die Russisch spreekt, of iemand die verstand heeft van douaneformaliteiten? Als het antwoord neen is, dan riskeer je buitenshuis te zoeken wat intern al aanwezig is. Vaak bezit een organisatie behoorlijk wat data over wat medewerkers in hun mars hebben, maar zit die informatie erg verspreid. De Gentse start-up Techwolf gebruikt artificiële intelligentie om die verspreide data bijeen te brengen, zodat je een compleet overzicht bekomt van de competenties die in jouw bedrijf aanwezig zijn.

Techwolf

Waarom HR Tech projecten te vaak tegenvallen

16 miljard dollar. Zo veel zullen bedrijven dit jaar wereldwijd spenderen aan HR tech investeringen. Een record. Maar HR en tech, het blijft moeilijk. Veel projecten bereiken hun doel niet. Frequente oorzaken van die teleurstellingen? Een Amerikaanse specialist levert zijn analyse. HR is niet echt gemotiveerd. HR-mensen zijn onvoldoende vertrouwd met het managen van veranderingsprocessen, brengen projecten niet in kaart, zijn uitgeput wanneer een project eindelijk "live" gaat en blinken niet uit in projectbeheer.

7 Reasons Why HR Technology Investments Fall Short (shrm.org)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.