Real Time News
for Human Resources Governance

Hoe HR de pensioenwens 2,5 jaar kan uitstellen

Als HR zijn werk goed doet, stellen medewerkers hun pensioenwens met dik twee jaar uit. Zo kan men de conclusies samenvatten die Ilke Faut trekt in haar masterproef, die u als lid van HR Alert exclusief kan downloaden. Het onderzoek maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat u voor een uitdagende jobinhoud zorgt en wat dit inhoudt.

Als de gezondheid OK is, en werken financieel een beetje interessanter blijft dan stoppen, dan willen 50-plussers wel degelijk langer aan de slag blijven, zo blijkt. Wat hen tegenhoudt, in veel gevallen, en hen doet dromen van vervroegd pensioen, is dat de job hen niet meer boeit.

Dit is goed nieuws, schrijft Faut, want op de werkomstandigheden heeft een werkgever vat. Zij maakt dit concreet door in te gaan op de aspecten van jobtevredenheid die van belang zijn voor oudere werknemers.

Met haar onderzoek behaalde Ilke Faut de graad van handelsingenieur aan de KU Leuven (campus Brussel).

Als lid van HR Alert kan u het document kosteloos downloaden.

Waarom willen we vervroegd met pensioen gaan? Empirische analyse van de determinanten van de vervroegde pensioneringswens van 50-plussers, op basis van de Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe (pdf, 115 blz.)

Newsletter

Tijd winnen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van HR Alert

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.