Real Time News
for Human Resources Governance

Wat kunnen HR-managers leren van marketeers?

Customer Journey Mapping is een marketingtechniek waarmee marketeers alle interacties van een klant met een merk in kaart brengen. Employee Journey Mapping werkt volgens dezelfde methodologie, maar richt zich op de werknemers van een organisatie. Ontdek waarom HR-managers moeten denken als marketeers en hoe u daar vandaag zelf nog mee kan beginnen. Download onze whitepaper.

 

HR-beleid in KMO

Digitalisatie, artificiële intelligentie, robotica … De wereld verandert steeds sneller en radicaler, ook in human resources. Rollen, functies, collaborative governance … Hoe zal het bedrijf van morgen evolueren?

In deze editie vindt u:

  • Hoe talenten koesteren tijdens elke fase van de “Employee Life Cycle”?
  • Hoe slaagt u in de onvermijdelijke transformatie van HR?
  • Hoe innoveren voor een betere HR-dienstverlening?
  • Hoe onze managers beter voorbereiden op hun toekomstige rol ?
  • Alle geheimen van loonoptimalisatie

Ontdek de nieuwe editie van ons magazine ‘Ondernemen’

Loonoptimalisatie : één van uw sterkste troeven als bedrijfsleider

Verloning is een gevoelige en complexe materie. Behalve het strategische en financiële aspect, speelt ook het menselijke aspect een belangrijke rol. De werkgever beschouwt lonen als een kost. De werknemer daarentegen beschouwt het als een weerspiegeling van zijn persoonlijke waarde binnen de onderneming. Verloning kan hierbij zowel motiverend als discriminerend (tussen werknemers onderling) werken.

Twee visies die soms uiteenlopend maar niet onverenigbaar zijn. Hierbij geldt dat voor een op lange termijn gezond loonbeleid optimalisatie onontbeerlijk is.

DOWNLOAD HIER GRATIS DE WHITE PAPER

Meervoudige hefbomen om burnout te voorkomen in het bedrijf ?

Er zijn veel hefbomen om op te treden om het welzijn van uw werknemers en daarmee de prestaties van uw bedrijf te verbeteren. Daarvoor is het essentieel om de risico’s en de gezondheid van uw onderneming te meten en te evalueren om maatregelen te nemen die preventief de gevallen van burn-out en daarmee uw verzuimratio kunnen beperken. Daarnaast is het belangrijk om een intern beleid van ondersteuning en zorg in te stellen voor mensen met de eerste tekenen van professionele uitputting en burn-out.

Monizze - Alles over de elektronische maaltijdcheques

 

Maaltijdcheques zijn het uitgelezen extralegaal voordeel in België. Maar liefst 1,5 miljoen werknemers ontvangen maandelijks maaltijdcheques.

Toch zorgen de papieren maaltijdcheques voor een zware administratieve last. Elke maand opnieuw moet men de maaltijdcheques vervoeren, verdelen, natellen en controleren. Dit zorgt voor een opeenstapeling van bekommernissen die tijdverlies en kosten met zich meebrengen. Denk aan de verdeling van maaltijdcheques aan uw tijdelijke werkkrachten en aan medewerkers die dagelijks op een andere locatie zitten, zoals uw verkopers onder andere.

Het systeem van de elektronische maaltijdcheques heeft veel voordelen
· geen verspilling van tijd en geld (vervallen en verloren cheques)
· het einde van de dagelijkse bekommernissen
· geen transportproblemen
· geen probleem met overvallen en diefstallen van cheques
· en uiteraard het verdwijnen van de fysieke verdeling van de papieren cheques.

 

Loonongelijkheid, een fabeltje?

Lonen zijn voor vele instanties altijd al een dankbaar onderwerp geweest om mee naar buiten te komen. Politici, onderzoekers en pers vertellen de mensen maar al te graag wat ze horen te verdienen, wat hun buurman verdient, of wat hun baas verdient.

En er is zeker interesse voor. Want loon is meer dan zomaar een manier om in levensnoden te voorzien. Het is een maatstaf die mee de sociale rangorde van een persoon bepaalt.

...

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.