Nieuws

Even op adem komen...

Zoef!...

Dat was het geluid van alweer een werkjaar dat voorbij is bij HR Alert. Na 15 augustus kan u opnieuw op ons rekenen - en we hebben enkele verrassingen in petto. We wensen u een fijne zomer.

Het team van HR Alert

Snel aanwerven zonder sollicitatiegesprek

Kent u "working interviews"? Als de kandidaat geschikt lijkt, trekt de rekruteringsconsultant met hem naar de werkgever om hem daar 3 uur lang de taak te laten uitvoeren die in de vacature staat beschreven. Verloopt dat goed, dan kan de kandidaat onmiddellijk aan de slag. Hays Belgium past deze methode toe.

Waarom "dringende reden" verkeerd kan uitdraaien

De feiten kunnen ernstig zijn, en de 2 termijnen van 3 dagen strikt nageleefd. Toch kan een ontslag wegens dringende reden nog verkeerd aflopen voor de werkgever als hij een andere voorwaarde uit het oog verloor: de ontslagbrief moet de reden zeer nauwkeurig omschrijven. Bovendien moet de werkgever over genoeg bewijsmateriaal beschikken.

4 dagen werken en toch 5 dagen loon

De ceo van een Nieuw-Zeelands bedrijf liet zijn 140 medewerkers twee maanden lang 4 dagen per week werken zonder verlies van loon. Iedereen tevreden, ook de werkgever. Het personeel leerde efficiënter werken en regelde geen privé-zaken meer vanop kantoor, zodat de taken toch afgewerkt geraakten.

Kleinere werkgevers zien winstpremie zitten

Na amper 6 maanden is de eenvoudig te implementeren winstpremie goed op weg om door te dringen, in het bijzonder ook bij kleinere werkgevers. Dat blijkt uit een analyse door SD Worx bij de eigen klanten. De mediaanwaarde van de premie is 445 euro bruto.

Meer flexi-jobs, minder vaste contracten

Horeca-werkgevers zullen dit jaar gemiddeld 8,5 medewerkers in dienst hebben, dat is 0,7 méér dan twee jaar geleden. Eén op 5 zal een flexi-jobber zijn, het dubbele van twee jaar geleden. Het aandeel van de 'normale' voltijdse en deeltijdse arbeidsontracten daalt fors, van 48,7 naar 42,4%. De grootste groep is die van de jobstudenten.

Carrefour: vroeg SWT dankzij activering

Vroeg brugpensioen blijft politiek haalbaar, als u "iets extra" doet voor de activering. Dat is de les uit het Carrefour-verhaal. De winkelketen mag 600 medewerkers vanaf 56 jaar op SWT sturen. Er was 2500 euro per hoofd voorzien voor outplacement. Door daar bovenop 500 euro te voorzien voor SWT'ers die een knelpuntberoep aanleren, bekwam de afwijking groen licht.

Tot 200.000 euro subsidie voor uw fietsproject

Het Pendelfonds geeft dit jaar tot 200.000 euro subsidie aan werkgevers die hun medewerkers vaker op de fiets krijgen, bijvoorbeeld door bedrijfsfietsen aan te kopen of te leasen. Opgelet: u moet uiterlijk op 10 augustus 2018 een dossiernummer aanvragen via de website. Uw projectdossier dient op 29 oktober binnen te zijn.

Pensioenvoorwaarden in handige tabellen

In 7 jaar tijd is de minimumleeftijd voor vervroegd pensioen opgeschoven van 60 naar 63. Ingrijpender nog is de verstrenging van de loopbaanvoorwaarde: van 35 jaar naar 41, en volgend jaar wordt dat 42. Group S vat de voorbije en toekomstige evolutie van de pensioenvoorwaarden samen in handige tabellen.

Jammer: klusplatform ResQ op non-actief

Het innoverende klusplatform ResQ heeft zijn activiteiten - "hopelijk tijdelijk" - stilgelegd. De verlenging van de fiscale ruling en die van het akkoord met de RSZ blijven uit. ResQ maakt(e) het mogelijk dat werkgevers hun werknemers belonen met bijna-gratis diensten aan huis, zoals een tuinman of een kinderoppas.

Onze partners